Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Zámek Lužce - Novinky leden 2013
Czech English French German Italian Russian Slovak Spanish

Novinky leden 2013

Napsal Richard.

plot2

Od začátku ledna trávíme na zámku spousty času. A trávení je to pracovní. Uklidili jsme ve věži a pustili jsme se po letech do úklidu na půdě. Je ještě plná zbylého materiálu, který se používal při rekonstrukci střechy, ale dělníci nějak zapomněli po sobě uklidit. Byli zde i prkna, ze kterých po ohoblování vznikl nový plot. Podobně nám zbyly i prkna na špýcharu a to byla další část plotu. Nakonec nám tedy chyběla cca třetina a ta se musela koupit. Ale plot je celý a na jaro zbývá už jen natírání. Konečně jsme se dostali i k tomu zjistit kde je ucpaný jeden z komínů. Nakonec se podařilo vybourat díru ve správném místě a na nataženou ruku uvolnit spadlé cihly. Někdy si říkám, k čemu jsou stavební firmy, když nadělají víc škody než užitku. Ony cihly totiž určitě nebyly staletí staré, ale někomu spadly do komína, když se rekonstruovaly vršky. Hlavně, že jsou venku a komíny jsou volné a můžou projít revizí už všechny. Hurá.

Po roce a půl co vznikl web o zámku a přilehlých staveních jsme došli k tomu, že to chce osvěžit. Kromě přechodu na novější verzi redakčního systému, jsme udělali i novou grafiku a Vy se právě díváte na onu novou verzi webu. Doufáme, že se Vám bude líbit a my se budem snažit, aby zde bylo stále co číst.